УНИКАД ЕООД
Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ

 
 

Електропастири SpeedriteTM

Указания за монтаж
 

Указания за монтаж на електропастир

1. Пригответе дървени колчета на които да бъдат монтирани изолаторите. За заграждане на крави, телета, бикове, овце, кози и питомни прасета - дължината на коловете да е най-малко 135 см. За коне най-малко 160 см.

2. За заграждането на различните животни изолаторите се монтират на височина от нивото на земята както следва:

  • Крави,телета и бикове - 45-50 см и 90-100 см или 75 см на един ред;
  • Овце и кози – 30 см, 50-55 см и 80-90 см;
  • Големи питомни прасета без малки прасенца - 20 см, 45 см и 75 см;
  • Питомни прасета заедно с малки прасенца - 15 см, 30 см, 60 см и 85 см;
  • Коне от високите породи - 60 см и 120 см;
  • Понита - 40-45 см и 90-100 см;

3. Забийте коловете през разстояние 5-6 метра. Където оградата прави завой(ъгъл) и при мястото за монтаж на вратата коловете трябва да са по-стабилни за да издържат на изпъването на оградните проводници и опъна на пружините на вратите. ЗАБЕЛЕЖКА: широчина на вратата до 7,5 м.

4. За заземяване препоръчваме да се използват 2 бр. поцинковани тръби или пръти от неръждаема стомана с дебелина 1/2 или 3/4 цола и дължина 1.5 метра.Тръбите (прътите) се забиват на разстояние 3 м един от друг и се свързват със заземяващ кабел с помощта на скобите за заземяване.

 
Схема за свързване на енергизатора с оградното въже и заземяването
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако терена не позволява дълбоко забиване поради много тънка почва може тръбите (прътите) да се заровят хоризонтално на най-дълбоката възможна дълбочина и да се навлажняват редовно.
5. Прекарайте оградното въже през изолаторите и следете да бъде добре изпънато.При коловете на които ще монтирате пружинните врати завържете въжето за изолаторите като оставите свободни около 15 см. Разнищете свободните краища и усучете добре само металните нишки,а пластмасовите отрежете. С помощта на скобите за въже и кабела с високоволтова изолация направете електрически мостчета между разнищените краища на въжето.Свържете кабела с високоволтова изолация по начина показан на фигурата,като дълбочината е около 40 см.

ВАЖНО!!!
  • Електрическите мостчета задължително се правят и на края на оградата. За по-добър резултат се правят мостчета и на още няколко места по оградата.
  • НИКОГА не свързвайте оградните въжета( проводници) със заземяването за затваряне на електрическата верига.Това е ГРЕШКА и уреда може да се повреди. Животното при допир затваря електрическата верига между проводника и земята и получава електрически шок
6. Монтирайте пружинните врати на коловете като ги електрифицирате само от страната на дръжката.Целта е при откачане на дръжката пружината да остане без електричество.

7. Монтирайте енергизатора на определеното му място и го свържете към проводниците на оградата и заземителните пръти по показания начин.

8. Включете енергизатора да работи и следете за мигането на червения индикатор.Той показва кога се изпращат импулси.

9. Проверете оградата по цялата дължина за наличие на утечки на електричество .Познава се по пукането което се чува.Отстранете причините.

10. Редовно почиствайте оградата от треви и клони на храсти които се допират до проводниците за да не намалява напрежението и оттам шока който ще получават животните.

11. В много сухо време (суха почва) навлажнявайте мястото около заземителните прътове.

  • Електрическите мостчета задължително се правят и на края на оградата. За по-добър резултат се правят мостчета и на още няколко места по оградата.
  • НИКОГА не свързвайте оградните въжета(проводници) със заземяването за затваряне на електрическата верига.Това е ГРЕШКА и уреда може да се повреди. Животното при допир затваря електрическата верига между проводника и земята и получава електрически шок

Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да поръчаме

За поръчка е необходимо да се обадите по телефона за наличност/срок на доставка или да изпратите заявка на електронната поща info@unicad.bg
Стоката може да бъде заплатена в брой/POS и получена в офис-магазина на фирмата в гр.София, или да бъде изпратена с наложен платеж, като цената за доставка е в зависимост от избрания от Вас куриер. Обичайна практика е да се работи с Еконт.

Телефони за поръчка: Yettel: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928

 

  Home Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ


Last modified: 04/03/23

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.